Risskov Piger, Det Danske Spejderkorps

Kontakt

Adresse: 

Fortevej 114
8240 Risskov, Aarhus

Front billede 2017

Risskov Piger, Det Danske Spejderkorps

Risskov Piger er en velfungerende spejder-gruppe i Aarhus under Det Danske Spejderkorps og en del af Aros Division. Vi har omkring 100 aktive og friske spejderpiger i alderen 5 til 23 år og 18 ledere i alderen 17 til 44 år.

Risskov Piger har grene med spejdere i alle aldre.

Risskov Piger nyder opbakning fra en stor og engageret forældrebestyrelse.

Risskov Pigers værdier:

  • Alle har et ansvar for andre.
  • Spejdere og ledere skal bruge naturen og værne om den.
  • Fællesskab er vigtigere end egoisme.
  • Vi må værdsætte, at vi er forskellige.
  • Alle skal have opfyldt følelsesmæssige, fysiske og åndelige behov.
  • Vi værdsætter god og sund mad på lejre/ture.
  • Vi kender og overholder spejderloven.

Bliv en del af Risskov Piger

Bliv leder

Vi er altid på udkig efter dygtige og engageres lederassistenter, så skulle du have lyst til at blive en del af et velfungerende lederteam med stor opbakning fra en fantastisk forældregruppe, så kontakt vores styrelse for yderligere information.

Her kan du se vores fantastiske team af frivillige ledere

Vores hytte

Vi har en hytte for enden af Fortevej - tæt på vandet.

 

Vores traditioner

Vinterlejr (januar/februar)

Hele gruppen er af sted på en fælles weekendtur i slutningen af januar eller starten af februar. Weekenden afsluttes med grupperådsmøde, hvor der orienteres om gruppens økonomi, den genrelle trivsel og aktiviteterne i de enkelte grene.

Tænkedag (22. februar)

Hvert år d. 22. februar afholder spejdere over hele verden Tænkedag. Det er den dag, hvor Lord og Lady Baden-Powell begge havde fødselsdag. Idéen med Tænkedag begyndte da, spejdere fra hele verden sendte hilsner til parret på deres fødselsdag. Lady Baden-Powell opfordrede til, at spejderne i stedet tænkte på de andre spejdere i hele verden og hver især gav det, der svarede til udgiften til et postkort. Pengene skulle så bruges til at starte og hjælpe spejderarbejdet i andre lande. I Risskov Piger fejrer vi Tænkedag med et fælles gruppearrangement.

Sct. Georgsdag (23. april) - Spejderdagen

Baden-Powel valgte Sct. Georg som spejdernes forbillede og han fejres hvert år d. 23. april. På denne dag aflægges spejderløfte, hvor spejderne lover at overholde spejderloven. Hvert år vælges der et nyt budskab som spejderarbejdet det kommende år kan tage udgangspunkt i. Budskabet i 2006 er: "Den, der er med i spejdernes fællesskab, gør sit bedste for at være en god kammerat."  Wiki: Historien om Sct. Georg
Læs mere på http://spejderne.dk/spejderdagen/

Sommermøde (juni)

Den sidste torsdag i ugen op til sommerferien afholdes der fælles møde for alle i Risskov Piger og deres søskende og forældre.

Oprykning og hyttedag (august)

Når spejderåret starter afholder vi et fælles oprykningsarrangement i alle grene. Samme dag holder vi hyttedag, hvor vi rydder op og gør rent i hytten og udbedrer eventuelle skader på hytte og materiel. Det foregår som regel en søndag eftermiddag i slutningen af august.

Julestue (november)

Sidste søndag i november afholder vi fælles julestue. På møderne op til julestuen er der tradition for at forberede det vi sælger på julestuen

 

Risskov Pigers logo

Vi bruger tørklæder i denne flotte farve Smile

Risskov Pigers logo: Vi bruger tørklæder i denne flotte farve

 

Læs også om gruppen på:

https://dds.dk/artikel/sadan-gor-vi-hos-os-risskov-piger